20 Aralık 2014 Cumartesi

Demir'in Kitaplığından 4

Bugün sizlerle Kasım ayında Demir'in kitaplığına katılan kitaplardan iki tanesini  paylaşmak istedim. Birinci kitabımız İtalyan yazar Angela Nanetti'nin kaleme aldığı 'Hikaye Ormanı'.

 
Kitap hassas bir dille aile içinde şiddete uğramış anneyle bitpazarından alınan tilki postunun avcılar tarafından şiddete maruz kalması arasında bağlantılar kurarak, Agata 'nın tilkinin anlattığı hikayelerle kendisi için de sığınacak güzel bir dünya yaratmasını konu edinmiş. Yapı kredi yayınlarından çıkan kitabı Filiz Özdem dilimize çevirmiş.

İkinci kitabımız İngiliz yazar Anne Fine'nin Hınzır Kedi Toful'un Günlüğü. Emine Bora resimlemiş. Yapı Kredi Yayınları olan kitabı Selahattin Özpalabıyıklar tevil etmiş.


Kahramanımız Toful hem bilgiç hem de çok komik bir kedi. Çocuklarda mizah anlayışının kazandırılmasına katkı sağlayabilecek bir kitap. Hikayenin anlatıcısı Toful'un renkli anlatımı için okumaya değer. Eleştirdirdiğimiz bir noktayı yazmasak olmaz.Toful'un kedi Garfield'ı çağrıştırması kitabın özgünlük derecesini bize sorgulatıyor. Bol okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder