11 Mayıs 2013 Cumartesi

2070 Yılının Konutlarını Kaçırmayın

2070 yılında nasıl konutlarda yaşayacağız? Hiç düşündünüz mü? Biz görür müyüz bilemem ama Demir o yıllarda altmış beş yaşında tonton bir büyükbaba olacak. Kendisi, çocukları ve torunları belki böyle konutlarda yaşayacaklar. Bilimdeki hızlı gelişim, bilgiye ulaşma kolaylığı çok fazla olduğu için belki de bu, bizim Demir ile öngörümüzden daha önce gerçekleşecek. İşte Alvin Toffler'ın  Future Shock'una dudak ısırtacak, oldukça fütürist ve fantastik bir tasarım.

 
İşte Demir ile birlikte okulda sergilenecek olan aile projesi için birlikte tasarladığımız ev.
Burada alttan başlayarak anlatırsak:
Birinci kısım havuz, burada dört kolon var.
İkinci kısım, havuz içi su kaydırakları
Üçüncü kısım, yazın bu şekilde duran açık havuz, kışın çelik kolonlar üzerinde aşağı hareket ederek kapanan,  kapalı havuz. Bu kısmın üzeri aynı zamanda otopark. Kırmızı renkli olan nesne gelecekte  yukarı ve aşağı hareket eden asansörlerin yerine kullanılacak Demir ile adını 'airlift' koyduğumuz araç. Bu aracın inebildiği alan daire içine alınmış. Sarı altın renginde daire 'airlift'in iniş yaptığı bölge. Asansörün olduğu köşe konutun girişi. Otoparktaki arabalar uçuyor. Ancak kanatları yok. Arabalarda, asansörde  ve konutun sol tarafında görülen toplar, gelecekte bulunacak elementlerden yapılmış. Biz Demir ile bu elementin adına flyum dedik. Eskiden 300 yılda bir iki element periyodik cetvele eklenirken, günümüzde bu sürenin çok kısaldığı düşünülürse, bir gün bizim tasarım ütopik olmaktan çıkacak.
Gördüğünüz gibi 'Airlift' şimdi konutun çatısında. İniş yaptığı alanın alt kısmı açılarak içeri giriyor. Konut tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarıyla donatılmış. Evin çatısı dediğimiz teras bölgesinde güneş enerjisini daha iyi soğurabilen Demiryum'dan yapılmış yapılar var.
 

 Otoparktaki bu araçların üzerindeki toplar arabanın uçmasını sağlayan yapılar. Uçarken diğer enerji toplarına değerek yeniden yükleniyorlar.
 
 Dört enerji topunun bulunduğu oval yapı binanın girişi. Tanımlı olmayan araçlar giremiyor.

 
 Sol arka köşedeki beyaz açılıp kapanan kısım Abıhayat Merkezi (Ölümsüzlük Merkezi). Beyaz kısım anne karnındaki plasentadan esinlenerek yapılmış yapay  plasenta benzeri organik bir yapı. İnsanlar bu merkeze girerek yenilenecekler, yani güzellik merkezleri ve hastaneler bu merkezlere dönüşecek. Organ yaşlanmasına uğrayan veya kanser vb. olan insanlar, bu merkezlerde belirli bir süre onu yenileyen bir Abıhayat suyunun içinde uyutulacaklar ve yeniden doğmuş gibi çıkacaklar.
 
 
Bu gördüğünüz havuzlar bilindik havuzlar gibi değil, vücut yaşlanmasını önleyen çeşitli minerallerle zenginleştirilmiş su veya sıvılarla doldurulmuş. Su kaydırakları güzel değil mi?
 
 
 Binanın çatısı, çelik dört kolon üzerinde hareket ederek açılıp kapanabiliyor.

 
Açılan kısımdan 'Airlift' içeri giriyor. Konuta buradan geçiliyor.
 
 
 İster binanın içinden, isterse dışından mineral havuzuna bağlanıyor.
 
 
2070 yılını biz Demir ile böyle hayal ettik. Siz de böyle bir konutta oturmak istemez miydiniz? Abıhayat suyunda uyuyup uyanmak...
Abıhayat suyunda uyuyup uyanmak...
Abıhayat suyunda uyuyup uyanmak...
Bir gün olabilir mi acaba?
                                                         http://kumtanesiyiz.blogspot.com/
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder