30 Kasım 2013 Cumartesi

Etkinlik Zamanı 1

Havalar soğumaya başladı. Çocuklarımız oyun parklarında uzun süreli oynayamayacaklar artık. Yine gezmelerimizde kapalı mekanları daha çok tercih etmeye başlayacağız. Çocukların hafta sonu kısa süreli açık hava oyunlarından sonra televizyona esir olmamaları için Demir ile yaptığımız bir etkinliği paylaşmak istiyorum. Malzemeler evde kolayca temin edebileceğimiz malzemeler olacak. 4-6 yaş için uygun bir etkinlik. Etkinliğimizin adı Sevimli Korsanlar.

Malzemeler:
Mavi bir poşet
Dikdörtgen bir karton, yoksa eski bir dergi, kapağı
Kullanılmış kağıtlar, eski dergiler
Yapıştırıcı
Çöp şiş
İp
Makas
Hamur yapıştırıcı
Yapılışı:
Dikdörtgen şeklindeki eski dergi kapağımızı alıyoruz, altına ve üstüne yapıştırıcı sürüyoruz. Mavi bir çöp poşetini yan tarafından keserek açıp kartonumuzu poşetle kaplıyoruz. Yapıştırıcı sürülmüş kısımlarda poşeti büzdürerek deniz ve dalgaları yapıyoruz. Kağıttan katlamalarla gemileri yapıp dalgaların üzerine yapıştırıyoruz. Sevimli korsanları çizerek kesiyoruz. Beyaz veya renkli kağıtlarla yelken ve korsan bayraklarını yapıp çöp şişe geçiriyoruz. Yelken ipini çöp şişe bağladıktan sonra çöp şişi geminin ortasından geçirerek dalgaların içine gizlediğimiz hamur yapıştırıcıya batırıyoruz. Sevimli Korsanlarımız denizde pupa yelken gitmeye hazırlar. Tamamını çocuklarımızın yapacağı bir etkinlik. Gördüğünüz gibi tüm çizimler, kesimler Demir'e ait. Bende istediği zaman, ipi düğüm atmak gibi küçük yardımlarda bulundum.

 
Çalışma bittikten sonra çocuklar isterse bir öykü oluşturmaya başlanabilir.
Sevimli Korsanlar Sankor Adası'na gitmek için yola çıktıklarından buyana on gün geçmiş. Korsan Demi ve Korsan Emi birlikte çıkmışlar yola. İki ayrı gemiyle yolculuk ediyorlarmış. Yolda gemilerden biri batar veya arıza yaparsa diğeriyle yolculuğa devam ederiz diye düşünmüşler. Sankor Adası oldukça uzakmış...
                           Sevuk BEGEN
Çocuklarınızla değerli zamanlar geçirmeniz dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder